De IJzeren Pot; een goede keus

Elly en Eef Nieuwlaar en gastvrouw(en), Janneke, Suzanne, gastheer Robin

het keuken team met chef Tom, Gerard, Daniëla, Kimberley, Pim en andere collega's  heten u van

harte welkom in De IJzeren Pot. Op deze vernieuwde kaart vindt u naast

onze nieuwe culinaire geneugten ook de “bestsellers” van onze vorige kaart.

Een genoeglijke en bovenal smakelijke maaltijd toegewenst.

 

Ook van De IJzeren Pot:                                                                   

  • een grote variatie aan smakelijke borrelhapjes;

ook om mee te nemen ( * van te voren te bestellen)

  • diverse tongstrelende sauzen in meeneemverpakking
  • huzarensalade, hors d' oeuvre, zalmsalade ( * )

 

Tevens complete verzorging van

openingen, recepties, jubilea, feestje thuis; geheel “op maat”.

Verras eens iemand met een “IJzeren Pot” kadobon. 

 

VOOR GROEPEN VANAF 12 PERS. WERKEN WIJ MET EEN BEPERKTE KAART

 

Koude voorgerechten

 

Steak tartaar van het rund

geserveerd met een heerlijk eitje, zoetzure groenten en

Piccalilly dressing        €. 11,95

 

Canneloni van gerookte zalm

zoetzure courgette, chutney van gele biet en wasabi crème      €. 11,50

 

Tonijn carpaccio

Geserveerd op krokant Filodeeg, Chinese gember, kappertjes

en pikante crème         €. 12,75                        

 

Carpaccio

dun gesneden gemarineerde kalfs en runderlende

geserveerd met Parmezaanse kaas,

Pijnboompitjes, olijven en crôutons     €. 12,95

 

 

Een “Proeverij” (min. 2 personen)

een kennismaking van diverse kleine voorgerechten

op één plateau geserveerd     per pers.     €.   13,95

 

 

Geschroeide  gepeperde Tonijn

met krokante uitjes en kikomandressing,

stukjes tomaat en verse geitenkaas     €.   11,75

 

          

 

Soepen

 

Runder bouillon  

krachtige bouillon met serrano ham en een soepstengel         €.  5,95

 

Licht gebonden soep van bosuitjes

met doperwten  en melkschuim  vega         €.  5,95

 

Tomaten crème soep

licht gebonden soep met een vleugje room  €.    5,50

 

Klassieke Franse uiensoep

met spekjes en een kaas crôuton     €.     6,50

 

 

Warme voorgerechten

 

 

 

Gegratineerde champignons vega

in een romige kruidensaus geserveerd met stokbrood         €.  9,75

 

A la minute gerookte Roos van zalm     

op Orzo (pasta) met stukjes gamba en tonen van kerrie

geserveerd onder een stolp gevuld met rook          €. 12,75

 

Gamba’s gegratineerd

in een kruidenroomsaus met prei en knoflook        €. 13,25

 

Filet mignon

medaillon van ossenhaas op oosterse wijze geserveerd           €. 13,75

 

Escargots Café de Paris

in kruidenboter, geserveerd met stokbrood         €.  9,75

 

 

 

Hoofdgerechten vis

Zalm gebakken

geserveerd met een bearnaisesaus         €. 20,50

 

Zeebaars filet van de grill

met een Saffraan saus  en gefrituurde Pastinaak           €. 20,95

 

“Mixed grill”

zalm, zeebaars van de grill, scampi’s in tempura en

een Beurre Blanc saus          €. 20,95

 

 

                                                                     

Hoofdgerechten vlees

Boeuf bourguignon “klassieker”

heerlijk zacht gestoofd vlees met groenten en aardappel puree        €. 16,95

 

Boeuf bourguignon “klassieker”

heerlijk zacht gestoofd vlees met groenten en aardappel puree        €. 16,95

 

Porc rack  (350 gram)

rosé gegrild op ratatouille en Stroganoff saus           €. 21,75

 

Kalfsrib-eye van de grill

gamba’s in tempura gebakken en een saus van Bisque          €. 26,75

 

Coq a la bière

in Texels witbier gestoofde kippendij met sereh, groente en

een vleugje citroen           €. 16,50

 

“Entrecôte “Vuurvreter”

gegrilde runderlende met een pittige pepersaus  

(250 gram)    €.   24,50

(350 gram)    €.   28,75

 

Tournedos “Madeira”

in boter gebakken biefstuk van de haas geserveerd met een

saus van een vergeten drank  Madeira       €. 27,95

 

“Red en White”

zacht gebakken varkenshaasmedaillons in combinatie

met een op Japanse wijze gegrilde runderlende        €.   17,95

 

Schnitzel “IJzeren Pot”

gebakken schnitzel met champignons roomsaus        €. 16,50

 

Bovenstaande gerechten worden geserveerd met warme groenten, aardappelen, friet en sla.

Diverse gerechten van de kaart kunnen we in kinderporties serveren

 

 

 

 

Tête á Tête

(minimaal twee personen)

 

Entrecôte  “a la Chateau Briand”

het mooiste stuk van de runderlende in z’n

geheel gebraden, aan tafel gesneden en geserveerd

met 2 warme sauzen (per persoon)  €.   27,75

 

Boeuf Stroganoff

stukjes ossenhaas bereid in een stroganoffsaus, basmati rijst

geserveerd in een koperen pan  (per persoon)  €.  26,75

 

                      

Suki-Yaki

van diverse stukjes vis met knapperige groenten

op oosterse wijze bereid in een vetarme saus

 en Basmati rijst (per persoon)    €.   21,95

 

Bovenstaande gerechten worden geserveerd met warme groenten, aardappelen, friet en sla.   

 

 

Al kennis gemaakt met ons strandpaviljoen Het Lageveld?

Ook voor uw feestje, buffetten en of  BBQ.    kom snel kijken.

 

 

 

Vegetarische voorgerechten

 

Salade met geitenkaas                                                                               

diverse sla soorten, op smaak gebracht met frisse dressing

zon gedroogde tomaat, avocado en  mango chutney        €. 10 ,95

 

“Trio”

met  zoetzure komkommer, tartaar van tomaat en ei

gegarneerd met chips van Parmezaan en pitten       €.   10,75

 

Carpaccio van tomaat en Mozarella

met dunne plakjes gemarineerde courgette,

geroosterde nootjes en rucola sla       €.  11,75

 

 

 

Vegetarische hoofdgerechten

 

Suki-Yaki

roerbak van knapperige groenten, cashewnoten op oosterse wijze,

geserveeerd met een Basmati rijst    €.  15,95

 

Vega stroganoff                                                                                            

vega Falafel met groenten in een klassieke saus, rijst en friet      €. 17,95

 

Gegratineerde champignons

in een room met kruiden gegratineerd met kaas 

met groenten friet en aardappeltjes        €. 14,95

                                                           

Pastraëlla                                                                                      

pasta gerecht op de wijze van vegetarische paëlla         €. 14,95

                                                                 

Kinder menu’s

 

Kipfilet                                              

frites en appelmoes, kinderijs met verrassing  €.  12,95    

 

Spiesje

frites en appelmoes, kinderijs met verrassing  €.   12,95

 

Kinderbief

frites en appelmoes, kinderijs met verrassing  €.   14,95

 

Kroket  

frites en appelmoes, kinderijs met verrassing  €.   10,95

 

                                                                                                                                                                                                                                  

Websiteinstellingen
Facebook
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg